Yunnan with a View


Yunnan is een van de mooiste gebieden van China. Deze zuidelijk gelegen provincie grenst aan o.a. Myanmar, Laos en Vietnam. Yunnan staat naast de prachtige en diverse natuur ook bekend om de kleurrijke volkeren die hier wonen. Kortom, een bijzondere bestemming ver buiten het massatoerisme in veelal traditioneel Chinese gebieden. De reis die wij hebben samengesteld is een mooie combinatie van natuur en cultuur, waarbij we rondreizen door het nog onbekende China met als één van de hoogtepunten de spectaculaire rijstterrassen van Yuanyang. We doen dit met een kleine groep van 6-8 deelnemers. Deze reis kan ook in combinatie met de fotoreis naar Yangshuo worden gemaakt.

Fotoreis Yunnan with a View | 14 dagen | 2850 euro (incl. vlucht)

schiphol

18-3-2023

Dag 1 - Amsterdam-Kunming

We vertrekken vanaf Schiphol naar China en met een tussenlanding vliegen we door naar Kunming.

Kunming

19-3-2023

Dag 2 - Kunming

We komen rond het middaguur aan op Kunming Airport waar een bus voor ons klaar staat die ons naar het hotel brengt. Na een opfrismoment brengen we een bezoek aan het Green Lake park om meteen helemaal in Chinese sferen te komen. Je ziet mensen dansen, schaken, communistische liederen zingen, opera zingen, musiceren en flaneren. Een enorme bedrijvigheid, vooral omdat het zondag is. Begin van de avond maken we kennis met een van de hoogtepunten in China: het eten!

Heijing

20-3-2023

Dag 3 - Kunming - Heijing

Vandaag vertrekken we na het ontbijt naar Heijing. Dit is een prachtig gelegen stadje in een smalle vallei aan een rivier omringd door steile heuvels. Heijing was erg welvarend in de Ming- en Qing-dynastie vanwege de zoutwinning. Prachtige oude huizen die nog bewoond worden en waar je makkelijk even een kijkje kunt nemen. Rond Heijing kun je de heuvels beklimmen voor een prachtig uitzicht over het stadje en kun je verschillende tempeltjes bezoeken. Misschien word je wel uitgenodigd door een non voor een kopje thee.

Yuanmou

21-3-2023

Dag 4 - Heijing - Yuanmou

Na het ontbijt verlaten we Heijing voor de 4 uur durende rit naar Yuanmou Earth Forest. We rijden door een gebied waar veel Yi-minority wonen in kleine dorpjes langs de weg. Ooit liepen hier dinosaurussen rond (er zijn hier verschillende skeletten gevonden). Nu is het een prachtig gebied van zandstenen pilaren in bijzondere vormen. Een sprookjesachtig landschap en heel fotogeniek, zeker aan het eind van de middag wanneer door de ondergaande zon, de kleuren veranderen naar diep rood. We blijven hier tot na zonsondergang zodat we voldoende tijd hebben om te fotograferen en rijden dan naar ons eenvoudige hotel. Dit hotel grenst aan de lokale school. Vorig jaar mochten we hier een kijkje nemen. Geweldig hoe de kinderen op ons reageren!

Jianshui

22-3-2023

Dag 5 - Yuanmou - Jianshui

Vandaag rijden we weer richting Kunming en gaan verder naar het zuiden. We lunchen ergens onderweg en komen in de loop van de middag aan in Jianshui Old Town. Hier verblijven we 2 nachten. Jianshui is gesticht tijdens de Tang dynastie, zo'n 1200 jaar geleden en een van de mooist bewaard gebleven stadjes in het zuiden van Yunnan. Prachtige oude, traditionele huizen en tempels en een imposante poort. Verschillende huizen hebben ook mooie klassieke tuinen, zoals het huis van de Zhu familie dat zeker een bezoek waard is! De stad is voornamelijk bewoond door Han Chinezen, maar rond de stad vind je vele etnische groepen zoals de Yi, Hui, Hani en Dai. Nu we 2 nachten op dezelfde locatie zijn, hebben we genoeg tijd om er zelf op uit te gaan. Ga bijvoorbeeld een uurtje bij een kruispunt of interessante plek zitten en kijk wat er gebeurt. Wacht met je camera in de aanslag op het juiste moment!

Jianshui

23-3-2023

Dag 6 - Jianshui

Vrije dag in Jianshui. Alle tijd om door de straatjes te dwalen, huizen te bezoeken en mooie tafereeltjes te spotten. Het is ook een aanrader om naar het net buiten de stad gelegen Tuanshan te gaan waar de Zhang-familie in mooie oude courtyard huizen woont.

Yuanyang

24-3-2023

Dag 7 - Jianshui - Yuanyang

We verlaten Jianshui na het ontbijt en rijden verder door de countryside naar de fantastische Yuanyang rijstterrassen van de Hani. Een niet te beschrijven spectaculair gebied met adembenemende uitzichten over de eindeloze terrassen vol met water waar later in april rijst wordt geplant. Rondom de rijstterrassen vind je dorpjes van de Hani, die de terrassen nog allemaal met de hand en waterbuffel bewerken. We blijven hier 3 nachten zodat we voldoende tijd hebben voor de fotografie. We kunnen hier niet alleen schitterende natuurfoto's maken, maar de dorpjes zijn ook heel geschikt voor het maken van portretten.

Yuanyang

25-3-2023

Dag 8 - Yuanyang

Vrije dag in Yuanyang. We rijden naar een mooi punt voor de zonsopkomst en aan het eind van de dag de zonsondergang. De rest van de dag kun je je eigen tempo bepalen tussen de prachtige terrassen en leuke dorpjes.

Laomeng

26-3-2023

Dag 9 - Yuanyang (Loameng)

Op zondag is er een hele grote markt in Laomeng, waar vele traditioneel geklede minorities naartoe komen. Een niet te missen ervaring en geweldig voor portret- en straatfotografie. We rijden op tijd weg en arriveren aan het eind van de ochtend in Laomeng waar de markt is. Na een paar uur van de kleurenpracht en bijzondere taferelen te hebben genoten rijden we terug naar Yuanyang waar we overnachten.

Honghe

27-3-2023

Dag 10 - Yuanyang - Honghe

Vandaag rijden we naar Honghe, waar nog meer van die fabelachtige terrassen zijn. Onderweg komen we langs schitterende uitkijkpunten, waar we natuurlijk gaan stoppen om te fotograferen. Overnachting in Honghe.

Shiping

28-3-2023

Dag 11 - Honghe - Shiping

Tussen Honghe en Kunming ligt de plaats Shiping. Vlakbij ligt een oud Han dorp. Hier zullen we de middag doorbrengen. Overnachting is in Shiping.

29-3-2023

Dag 12 - Shiping - Kunming

Deze ochtend rijden we terug naar Kunming waar we aan het begin van de middag aankomen. De rest van de middag kun je zelf de stad in om bijvoorbeeld architectuur foto's te maken van deze grote stad.

30-3-2023 / 31-3-2023

Dag 13/14 - Kunming - Amsterdam

Transfer naar Kunming airport voor de vlucht terug naar Amsterdam. Aankomst de volgende dag.

Fotoreis Yunnan with a View
Vertrek
18 maart 2023
Terugkomst
13 maart 2023
Beschikbare plaatsen
6
Vertrekgarantie
nee
Prijs
2850 euro
Boeken kan tot 20 januari 2023
Op alle reizen gelden onze Reisvoorwaarden

Wat is inclusief?
 • Vlucht Amsterdam-Kunming
 • 11 overnachtingen o.b.v. gedeelde 2-persoonskamer
 • 11x ontbijt en 11x diner (excl. drankjes)
 • Alle trasfers en transport in privé bus
 • Entrees Yuanmou Earth Forest, Heijing Old Town en Yuanyang

Wat is exclusief?
 • Lunches
 • Visumkosten
 • Eventuele vaccinaties
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage garantiefonds
 • Toeslag 1-persoonskamer: 250 euro
Om aan te denken...

Het gedeelte van China dat wij gaan bezoeken is nog vrij authentiek en qua voorzieningen niet altijd conform onze Westerse standaarden. Dat maakt de reis juist interessant maar het vereist ook een flexibele instelling. De hotels zijn schoon en bieden basis-comfort. Het eten is heerlijk, gevarieerd en betrouwbaar.

Tijdens de reis wordt veel gewandeld. Goed ter been zijn is dan ook wel nodig.

Je hebt voor deze reis een visum nodig. Je paspoort moet na terugkomst uit China nog 6 maanden geldig zijn. Het afsluiten van een reisverzekering is verplicht en een annuleringsverzekering wordt aangeraden. Wil je meer weten over het aanvragen van een visum? Lees hier alle informatie.

De fotoreis kun je ook als bouwsteen binnen jouw China reis inzetten of verlengen met bijvoorbeeld de reis naar Yangshuo. Neem daarvoor even contact met ons op.Wat gaan we fotograferen?

Yunnan is heel divers en de reis is een combinatie van natuur en cultuur. Iedere fotograaf komt dan ook wel aan zijn of haar trekken. Landschapsfotografie, portretten, straatfotografie; tijdens deze fotoreis is het allemaal mogelijk.

Voor wie zijn onze fotoreizen geschikt?

Liefde voor fotografie, dat is wat ons bindt. Man, vrouw of leeftijd maakt niet uit, net zoals de camera die je wilt gebruiken. Van mobiel tot spiegelreflex, alles is mogelijk. Bij ons fotografeer je door beter te leren kijken. Minimale grootte van de groep is 6 deelnemers, maximaal 8. Bij deze rondreis gaan we van de gebaande paden. Daarom is het van belang dat je goed ter been bent, beschikt over een flexibele instelling en reizen niet vervelend vindt.

Wie gaan met je mee?

Annemieke Kok

De fotografische begeleiding bij deze reis wordt gedaan door Annemieke Kok. In Nederland werkt zij als fotograaf voor diverse opdrachtgevers, veelal op het gebied van human interest en duurzaamheid. Na haar eerste reis naar China heeft dit land haar niet meer losgelaten.

Ronald van de Weerd

De allround begeleiding van deze reis ligt bij Ronald van de Weerd. Hij begeleidt en organiseert al meer dan 16 jaar reizen door China. Naast zijn uitgebreide kennis van China komt zijn passie voor fotografie heel goed van pas.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van onze reizen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

* is verplicht