Masterclass reisfotografie
in de magische bergen van Yangshuo


Het karstgebergte rondom Yangshuo is een schitterend natuurfenomeen en daarmee één van de mooiste natuurgebieden van China. De rivieren die door dit gebied kronkelen maken het plaatje tot een lust voor het oog. Naast de mooie natuur kent de omgeving van Yangshuo talrijke traditionele dorpjes waarbij je een goede indruk krijgt van het Chinese leven. Je verblijft tijdens deze masterclass op dezelfde locatie.

Wat leer je tijdens deze masterclass?

Reizen doen we graag. Het opent je ogen om onze wereld opnieuw te zien en verre horizonnen te verkennen. Om die ervaringen vast te leggen is toeval een belangrijke factor. Maar overkomt het toeval je of ‘dwing’ je het af en ben je er op voorbereid? In deze masterclass leer je om te werken vanuit een idee. Zo houd je grip op wat je voor ogen hebt en vindt er verdieping plaats gedurende het creatieve proces. Je onderzoekt verschillende invalshoeken en experimenteert met beeldstijlen. De masterclass reisfotografie legt het accent op landschap-, straat- en portretfotografie.

Na deze bijzondere masterclass op locatie ben je in staat om een dynamische en continu veranderende wereld vast te leggen, kun je inspelen op wisselende lichtsituaties, kun je focussen op een thema en herken je een essentieel verhaal binnen de ontelbare gebeurtenissen die zich voortdurend aan je voordoen.

Masterclass reisfotografie Yangshuo | 11 dagen | 2750 euro (incl vlucht)

voorbereiding

september 2022

Voorbereidende training, 1 dag

Vooraf krijg je in Nederland een dag voorbereidende training. Tijdens deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Hoe werk je met een concept
 • Cameratechniek, kunst- en daglicht
 • Presentaties van verschillende beeldstijlen
 • Vorm, licht en schaduwwerking
 • Oefenopdracht: portretten maken met bestaand licht, kunstlicht en reflectieschermen op de juiste manier toepassen

schiphol

27-10-2022

Dag 1 - Amsterdam-Guilin

We vertrekken vanaf Schiphol naar China en met een tussenlanding vliegen we door naar Guilin.

yangshuo

28-10-2022

Dag 2 - Yangshuo

We komen in de middag aan op Guilin Airport vanwaar een bus ons naar het hotel in Yangshuo brengt. Na een opfrismoment staat er een heerlijke maaltijd voor ons klaar.

wuzhi hill

29-10-2022

Dag 3 - Zonsondergang karstgebergte

We doen het vandaag rustig aan. Iedereen kan in zijn eigen tempo wakker worden, ontbijten en de omgeving verkennen. In de loop van de middag vertrekken naar Wuzhi Hill om de zonsondergang in het Karstgebergte te fotograferen. Na de klim naar het uitzichtpunt, die in eigen tempo goed te doen is, is de beloning groot: een schitterend uitzicht over de karst bergen.

lachende mannen op straat

30-10-2022

Dag 4 - Straat- en portretfotografie

Deze dag gaan we ons richten op straat- en portretfotografie. Vooraf krijg je een uitgebreide briefing. Er zijn verschillende locaties waar we aan de slag kunnen. Het drukke Yangshuo, rustige kleine dorpjes, een balletschool, noem maar op. Naar aanleiding van de gemaakte foto’s wordt er dieper ingegaan op de onderwerpen, beeldstijlen en concepten.

fuli

31-10-2022

Dag 5 - Markt in Fuli / straat- en portretfotografie

Deze morgen gaan we naar de lokale markt in Fuli. Dit is een perfecte locatie voor straat- en portretfotografie. Wat we gister zijn tegengekomen en waarvan we hebben geleerd, kunnen we vandaag in de praktijk brengen. De middag kan vrij besteed worden voor eigen invulling.

yangshuo

1-11-2022

Dag 6 - Landschapsfotografie

Vandaag gaan we ons focussen op landschapsfotografie. Ga je het verbeelden zoals het werkelijk is? Of leg je er iets persoonlijks in. Aan de hand van het registrerende, persoonlijke, of kritische landschap en het landschap als concept gaan we aan de slag. Decor zijn de magische reuzen van het karstgebergte. ’s Avonds kunnen we een bezoek brengen aan de aalscholvervissers in de Li River.

yangshuo

2-11-2022

Dag 7 - Landschapsfotografie / Vrij in te vullen

We bespreken de resultaten van gisteren. Waar zijn we tegenaan gelopen, wat vonden we geweldig om te doen en waar hebben we meer hulp bij nodig. De rest van de dag is vrij in te vullen. Je kunt verder gaan met de landschapsfotografie, ga op pad met een scooter of fiets of maak een wandeling in de omgeving.

yulong river

3-11-2022

Dag 8 - Vrij in te vullen

Alweer onze laatste dag in het hotel in Yangshuo. Waarschijnlijk heb je vandaag nog wel ideeën over wat je nog een keer wilt zien, of waar je meer verdieping in wilt vinden. Ons verblijf sluiten we (voor wie het leuk vindt) traditioneel af met een bezoek aan de karaoke bar.

pingan

4-11-2022

Dag 9 - Rijstterrassen Ping'an

In de ochtend vertrekken we naar de rijstterrassen rondom Ping’an. Hier zullen we een overnachting maken. Ons hotel ligt in een bergdorpje met schitterend uitzicht over de rijstterrassen. In dit gebied wonen ook minorities die te herkennen zijn aan hun eigen ‘klederdracht’. In deze omgeving kun je zowel met portret-, straat- en landschapsfotografie aan de slag.

pingan

5-11-2022

Dag 10 - Ping'an - Guilin

Hoop je met laaghangende wolken wakker te worden? Eén blik vanaf je balkon en je weet of je je bed uit moet voor bijzondere foto’s. Toeristen komen pas in de loop van de ochtend, die eerste uurtjes heb je dus voor jezelf. Rond het middaguur vertrekken we naar de luchthaven van Guilin voor onze terugreis naar Amsterdam.

6-11-2022

Dag 11 - Amsterdam

Aankomst ’s ochtends vroeg op Schiphol.

voorjaar 2022

Expositie

We sluiten deze masterclass af met een expositie in een galerie in Nederland. Je krijgt ondersteuning bij het uitzoeken van de juiste beelden.

Masterclass Magische bergen van Yangshuo
Vertrek
27 oktober 2022
Terugkomst
6 november 2022
Beschikbare plaatsen
8
Vertrekgarantie
nee
Prijs
2750 euro
Boeken kan tot 1 september 2022
Op alle reizen gelden onze Reisvoorwaarden

Wat is inclusief?
 • Voorbereidende training incl. lunch
 • Vlucht Amsterdam-Guilin
 • 8 overnachtingen o.b.v. gedeelde 2-persoonskamer
 • 8x ontbijt en 8x diner (excl. drankjes)
 • Alle transfers en transport in privé bus
 • 3 excursies (excl. aalscholver vissers)
 • Expositie incl. begeleiding

Wat is exclusief?
 • Lunches
 • Visumkosten
 • Eventuele vaccinaties
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage garantiefonds
 • Toeslag 1-persoonskamer: 150 euro
 • materiaal expositie
Om aan te denken...

Je hebt voor deze reis een visum nodig. Je paspoort moet na terugkomst uit China nog 6 maanden geldig zijn. Het afsluiten van een reisverzekering is verplicht en een annuleringsverzekering wordt aangeraden. Wil je meer weten over het aanvragen van een visum? Lees hier alle informatie.Wat gaan we fotograferen?

Yangshuo en omgeving is heel divers. Iedere fotograaf komt dan ook wel aan zijn of haar trekken. Landschapsfotografie, portretten, straatfotografie; tijdens deze fotoreis is het allemaal mogelijk.

Voor wie zijn onze fotoreizen geschikt?

Liefde voor fotografie, dat is wat ons bindt. Man, vrouw of leeftijd maakt niet uit. Tijdens deze masterclass ga je net iets dieper op de materie in, bezit je voldoende kennis en ervaring op het gebied van fotografie om zelfstandig aan de slag te gaan. Minimale grootte van de groep is 6 deelnemers, maximaal 8.

Wie gaan met je mee?

Kees Rutten

De fotografische begeleiding bij deze reis wordt gedaan door Kees Rutten. Hij is jarenlang docent geweest bij verschillende fotografie-opleidingen. Daarnaast is hij zelfstandig fotograaf voor diverse opdrachtgevers. Yangshuo voelt voor Kees als thuiskomen.

Annemieke Kok

De algemene begeleiding bij deze reis wordt gedaan door Annemieke Kok. In Nederland werkt zij als fotograaf voor diverse opdrachtgevers, veelal op het gebied van human interest en duurzaamheid. Na haar eerste reis naar China heeft dit land haar niet meer losgelaten.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van onze reizen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

* is verplicht