Magische bergen van Yangshuo


Het karstgebergte rondom Yangshuo is een schitterend natuurfenomeen en daarmee één van de mooiste natuurgebieden van China. De rivieren die door dit gebied kronkelen maken het plaatje tot een lust voor het oog. Naast de mooie natuur kent de omgeving van Yangshuo talrijke traditionele dorpjes waarbij je een goede indruk krijgt van het Chinese leven.

Tijdens deze fotoreis verblijf je de grotendeels in hetzelfde hotel. Dit ligt in een rustig dorpje midden in een nationaal park even buiten Yangshuo. De velden beginnen meteen vanuit je kamer. In een paar minuten loop je naar de rivier en zit je midden tussen de merkwaardig gevormde kalksteenbergen. Vanuit het hotel kun je aan verschillende excursies deelnemen. We gaan bijvoorbeeld naar de rijstterrassen van Ping'an. De terrasvormige rijstvelden zijn weergaloos mooi. We verblijven een nacht in een hotel in dit bergdorpje. Naast de excursies die we organiseren kun je ook per fiets, scooter of lopend de omgeving verkennen.

Fotoreis Magische bergen van Yangshuo | 11 dagen | 2450 euro (incl vlucht)

schiphol

28-10-2021

Dag 1 - Amsterdam-Guilin

We vertrekken vanaf Schiphol naar China en met een tussenlanding vliegen we door naar Guilin.

yangshuo

29-10-2021

Dag 2 - Yangshuo

We komen in de middag aan op Guilin Airport vanwaar een bus ons naar het hotel in Yangshuo brengt. Na een opfrismoment staat er een heerlijke maaltijd voor ons klaar.

wuzhi hill

30-10-2021

Dag 3 - Zonsondergang karstgebergte

We doen het vandaag rustig aan. Iedereen kan in zijn eigen tempo wakker worden, ontbijten en de omgeving verkennen. In de loop van de middag vertrekken naar Wuzhi Hill om de zonsondergang in het Karstgebergte te fotograferen. Na de klim naar het uitzichtpunt, die in eigen tempo goed te doen is, is de beloning groot: een schitterend uitzicht over de karst bergen.

balletschool

31-10-2021

Dag 4 - Vrij in te vullen

Deze dag is voor eigen invulling. Er zijn genoeg ideeën. Zo hebben we afgelopen voorjaar Chinese ballerinaatjes in een balletschool in Yangshuo gefotografeerd. Maar je kunt ook denken aan een bezoek aan Yangshuo of een fiets/scooter tocht in de omgeving. Ga vooral thuis al op onderzoek naar wat je interessant vindt. Wij gaan dan proberen het voor je te regelen.

fuli

1-11-2021

Dag 5 - Markt in Fuli

De maag goed gevuld? Dan zijn we klaar voor de lokale markt in Fuli deze ochtend. Hier is van alles te koop en onze zintuigen zullen goed worden getest. Het is hét decor voor prachtige plaatjes.

yangshuo

2-11-2021

Dag 6 - Aalscholver vissers

Deze middag en avond gaan de deelnemers die de aalscholver vissers willen fotograferen naar Xingping. We nemen ruim de tijd, zodat we ook het dorpje kunnen verkennen.

langzi

3-11-2021

Dag 7 - Vrij in te vullen

Deze dag is voor eigen invulling. We kunnen een bezoek brengen aan het oude dorpje Langzi of aan Putao, geweldige plaatsen voor fotografen.

yulong river

4-11-2021

Dag 8 - Vrij in te vullen

Alweer onze laatste dag in het hotel in Yangshuo. Waarschijnlijk heb je vandaag nog wel ideeën over wat je nog een keer wilt zien, of waar je meer verdieping in wilt vinden. Ons verblijf sluiten we (voor wie het leuk vindt) traditioneel af met een bezoek aan de karaoke bar.

pingan

5-11-2021

Dag 9 - Rijstterrassen Ping'an

In de ochtend vertrekken we naar de rijstterrassen rondom Ping’an. Hier zullen we een overnachting maken. Ons hotel ligt in een bergdorpje met schitterend uitzicht over de rijstterrassen. In dit gebied wonen ook minorities die te herkennen zijn aan hun eigen ‘klederdracht’. We maken verschillende wandelingen.

pingan

6-11-2021

Dag 10 - Ping'an - Guilin

Hoop je met laaghangende wolken wakker te worden? Eén blik vanaf je balkon en je weet of je je bed moet verlaten. Toeristen komen pas in de loop van de ochtend, die eerste uurtjes heb je dus voor jezelf. Rond het middaguur vertrekken we naar de luchthaven van Guilin voor onze terugreis naar Amsterdam.

7-11-2021

Dag 11 - Amsterdam

Aankomst ’s ochtendsvroeg op Schiphol.

Magische bergen van Yangshuo
Vertrek
28 oktober 2021
Terugkomst
7 november 2021
Beschikbare plaatsen
12
Vertrekgarantie
nee
Prijs
2450 euro
Boeken kan tot 15 september 2021
Op alle reizen gelden onze Reisvoorwaarden

Wat is inclusief?
 • Vlucht Amsterdam-Guilin
 • 8 overnachtingen o.b.v. gedeelde 2-persoonskamer
 • 8x ontbijt en 8x diner (excl. drankjes)
 • Alle transfers en transport in privé bus
 • 3 excursies (excl. aalscholver vissers)

Wat is exclusief?
 • Lunches
 • Visumkosten
 • Eventuele vaccinaties
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage garantiefonds
 • Toeslag 1-persoonskamer: 150 euro
Om aan te denken...

Je hebt voor deze reis een visum nodig. Je paspoort moet na terugkomst uit China nog 6 maanden geldig zijn. Het afsluiten van een reisverzekering is verplicht en een annuleringsverzekering wordt aangeraden. Wil je meer weten over het aanvragen van een visum? Lees hier alle informatie.

De fotoreis kun je ook als bouwsteen binnen jouw China reis inzetten of verlengen met bijvoorbeeld de reis naar Yunnan. Neem daarvoor even contact met ons op.Wat gaan we fotograferen?

Yunnan is heel divers en de reis is een combinatie van natuur en cultuur. Iedere fotograaf komt dan ook wel aan zijn of haar trekken. Landschapsfotografie, portretten, straatfotografie; tijdens deze fotoreis is het allemaal mogelijk.

Voor wie zijn onze fotoreizen geschikt?

Liefde voor fotografie, dat is wat ons bindt. Man, vrouw of leeftijd maakt niet uit, net zoals de camera die je wilt gebruiken. Van mobiel tot spiegelreflex, alles is mogelijk. Bij ons fotografeer je door beter te leren kijken. Minimale grootte van de groep is 6 deelnemers, maximaal 8. Bij deze rondreis gaan we van de gebaande paden. Daarom is het van belang dat je goed ter been bent, beschikt over een flexibele instelling en reizen niet vervelend vindt.

Wie gaan met je mee?

Annemieke Kok

De fotografische begeleiding bij deze reis wordt gedaan door Annemieke Kok. In Nederland werkt zij als fotograaf voor diverse opdrachtgevers, veelal op het gebied van human interest en duurzaamheid. Na haar eerste reis naar China heeft dit land haar niet meer losgelaten.

Kees Rutten

De fotografische begeleiding bij de Yangshuo reis wordt gedaan door Kees Rutten. Hij is jarenlang docent geweest bij verschillende fotografie-opleidingen. Daarnaast is hij zelfstandig fotograaf voor diverse opdrachtgevers. Yangshuo voelt voor Kees als thuiskomen.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van onze reizen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

* is verplicht