Combinatiereis Yunnan en Yangshuo


Vind je 11 of 14 dagen te kort en ga je liever langer op reis? Dan kun je de Yunnan en Yangshuo reis met elkaar combineren. Deze reizen sluiten perfect op elkaar aan. Je begint dan met de fotoreis naar Yunnan en in plaats van de terugvlucht naar Amsterdam, vlieg je naar Guilin. Je wordt dan opgehaald vanaf de luchthaven en start tegelijk met de andere deelnemers met de Yangshuo reis.

Fotoreis Combinatie Yunnan en Yangshuo | 23 dagen | 4150 euro (incl. vlucht)

schiphol

16-10-2021

Dag 1 - Amsterdam-Kunming

We vertrekken vanaf Schiphol naar China en met een tussenlanding vliegen we door naar Kunming.

17-10-2021

Dag 2 - Kunming

We komen rond het middaguur aan op Kunming Airport waar een bus voor ons klaar staat die ons naar het hotel brengt. Na een opfrismoment brengen we een bezoek aan het Green Lake park om meteen helemaal in Chinese sferen te komen. Je ziet mensen dansen, schaken, communistische liederen zingen, opera zingen, musiceren en flaneren. Een enorme bedrijvigheid, vooral omdat het zondag is. Begin van de avond maken we kennis met een van de hoogtepunten in China: het eten!

18-10-2021

Dag 3 - Kunming - Xizhou

Na het ontbijt verlaten we Kunming met de hogesnelheidstrein naar het noordwestelijk gelegen Dali, vanwaar we met een privé transfer naar het dorpje Xizhou rijden. Xizhou is een prachtig oud plaatsje met mooie traditionele huizen, bewoond door de Bai minority. Het contrast met de grote, moderne stad Kunming kan bijna niet groter. Binnen een paar minuten loop je Xizhou uit en ben je op het Chinese platteland. Aan de westkant zie je de Cang bergketen en aan de oostkant ligt het grote Erhai meer.

19-10-2021

Dag 4 - Xizhou

Elke ochtend is er een hele kleurrijke markt in Xizhou waar je zeker oude vrouwen in klederdracht zult zien. De rest van de dag kun je rustig op je gemak door de authentieke straatjes lopen en prachtige tafereeltjes vastleggen van het traditionele Chinese leven.

20-10-2021

Dag 5 - Xizhou - Shaxi

Vandaag vervolgen we onze route per privé bus naar het noordwesten. Onze volgende stop is het goed bewaard gebleven stadje Shaxi. Shaxi heeft een lange geschiedenis en was een belangrijke handelsplaats op de teahorse trail die thee vanuit China naar Tibet en Birma bracht. Het dorpsplein is werkelijk een plaatje met het prachtige theaterpodium, de tempel en de oude huizen. Iets voorbij het plein loop je de poort door het stadje uit naar de rivier waar je mooie uitzichten hebt op de oude brug en de glooiende bergen. Naast de Bai minority vind je hier ook de Yi die voornamelijk in de rond liggende bergen wonen.

21-10-2021

Dag 6 - Shaxi

Deze dag heb je alle tijd om Shaxi te ontdekken. Loop door de oude straatjes en langs de rivier, bezoek de tempel of huur een fiets en ga wat verder de omgeving in. De mensen zijn erg vriendelijk en schroom je niet om bij iemand binnen in huis een kijkje te nemen.

22-10-2021

Dag 7 - Shaxi- Baishuitai

We gaan weer per privé bus op pad, en klimmen nog iets noordelijker. Onze eerste bestemming vandaag is een van de diepste kloven ter wereld, de Tiger Leaping Gorge. Als we de kloof verlaten rijden we een prachtige bergroute naar Baishuitai waar we overnachten. Hier heeft het smeltwater van de bergen bijzondere witte kalkterrassen gevormd. Heel mooi om te zien en te fotograferen.

23-10-2021

Dag 8 - Baishuitai - Shangrila

Na een simpel ontbijt rijden we vandaag verder naar wat tegenwoordig 'Shangrila' heet. Hier begint de Tibetaanse wereld en net buiten de stad ligt een van de mooiste en grootste Tibetaanse kloosters die we zeker zullen bezoeken. Dit is een heel andere wereld, vol mystiek. In het klooster kom je monniken tegen, zie je Tibetaanse pelgrims, ruik je de geur van Yakboter en zie je de bijzondere Tibetaanse architectuur.

24-10-2021

Dag 9 - Shangrila

Ook prachtig om te bezoeken is de oude Tibetaanse stad. In 2014 sloeg het noodlot toe en ontstond er een brand die het grootste deel van de houten huizen in as legde. Sindsdien is hard gewerkt aan de wederopbouw en dat hebben ze fantastisch gedaan. Je ziet heel mooi, gedetailleerd houtsnijwerk en krijgt een goed beeld van hoe een Tibetaanse stad er oorspronkelijk uitzag. Loop zeker ook een paar rondjes om de grootste gebedsmolen van China die hier staat. In de middag gaan we naar Napa Hai, een enorm meer net buiten Shangrila waar je prachtige landschapsfoto's kunt maken.

25-10-2021

Dag 10 - Shangrila - Feilaisi

De rit van vandaag is fabelachtig mooi. We klimmen verder de bergen in en passeren enorme bergmassieven met gletsjers en sneeuwtoppen. De weg loopt langs de Jinsha rivier die op een bepaald punt een prachtige 270 graden bocht maakt die we perfect kunnen zien vanaf een uitzichtpunt langs de weg. We maken een lunch stop in het Tibetaanse dorpje Benzilan waar we ook de tijd hebben om een poosje rond te lopen en kunnen genieten van de Tibetaanse mensen en tafereeltjes. Na Benzilan krijgen we zicht op misschien wel de mooiste bergketen die je ooit gezien hebt, onze eindbestemming Meili Shui Shan (letterlijk: Mooie sneeuwberg). De 6740 meter hoge top is heilig voor de Tibetanen die hier wonen, maar ook voor de Chinezen. Overnachten doen we in een hotel bij Feilaisi waar je een fenomenaal uitzicht hebt op deze machtige sneeuwbergen.

26-10-2021

Dag 11 - Feilaisi - Shangrila

Was het gisteren al waanzinnig mooi, de zonsopkomst is ademloos genieten als de eerste zonnestralen de sneeuwtoppen raken en de bergen steeds verder verlicht worden. Om het plaatje af te maken bekijken we dit schouwspel vanaf het terras bij de Feilaisi tempel met een rij van stupa's. Na afloop rijden we terug naar Shangrila, met onderweg nog een bezoek aan het mooie Dongzhulin klooster.

27-10-2021

Dag 12 - Shangrila

Vandaag kunnen we bijkomen van de intensieve, afgelopen dagen. Natuurlijk is het ook mogelijk om nog iets nieuws te zien voor zij die dat willen: een bezoek aan het eerste nationale park van China, Pudacuo.

28-10-2021

Dag 13 - Shangrila - Kunming

Na het ontbijt vertrekken we naar het vliegveld voor de vlucht naar Kunming. De rest van de dag in Kunming kun je gebruiken voor wat laatste inkopen, of bijvoorbeeld voor het bijwonen van een theeceremonie.

29-10-2021

Dag 14 - Kunming - Guilin

Transfer naar Kunming airport voor de binnenlandse vlucht naar Guilin.

30-10-2021

Dag 15 - Zonsondergang karstgebergte

We doen het vandaag rustig aan. Iedereen kan in zijn eigen tempo wakker worden, ontbijten en de omgeving verkennen. In de loop van de middag vertrekken naar Wuzhi Hill om de zonsondergang in het Karstgebergte te fotograferen. Na de klim naar het uitzichtpunt, die in eigen tempo goed te doen is, is de beloning groot: een schitterend uitzicht over de karst bergen.

31-10-2021

Dag 16 - Vrij in te vullen

Deze dag is voor eigen invulling. Er zijn genoeg ideeën. Zo hebben we afgelopen voorjaar Chinese ballerinaatjes in een balletschool in Yangshuo gefotografeerd. Maar je kunt ook denken aan een bezoek aan Yangshuo of een fiets/scooter tocht in de omgeving. Ga vooral thuis al op onderzoek naar wat je interessant vindt. Wij gaan dan proberen het voor je te regelen.

1-11-2021

Dag 17 - Markt in Fuli

De maag goed gevuld? Dan zijn we klaar voor de lokale markt in Fuli deze ochtend. Hier is van alles te koop en onze zintuigen zullen goed worden getest. Het is hét decor voor prachtige plaatjes.

2-11-2021

Dag 18 - Aalscholver vissers

Deze middag en avond gaan de deelnemers die de aalscholver vissers willen fotograferen naar Xingping. We nemen ruim de tijd, zodat we ook het dorpje kunnen verkennen.

3-11-2021

Dag 19 - Vrij in te vullen

Deze dag is voor eigen invulling. We kunnen een bezoek brengen aan het oude dorpje Langzi of aan Putao, geweldige plaatsen voor fotografen.

4-11-2021

Dag 20 - Vrij in te vullen

Alweer onze laatste dag in het hotel in Yangshuo. Waarschijnlijk heb je vandaag nog wel ideeën over wat je nog een keer wilt zien, of waar je meer verdieping in wilt vinden. Ons verblijf sluiten we (voor wie het leuk vindt) traditioneel af met een bezoek aan de karaoke bar.

5-11-2021

Dag 21 - Rijstterrassen Ping'an

In de ochtend vertrekken we naar de rijstterrassen rondom Ping’an. Hier zullen we een overnachting maken. Ons hotel ligt in een bergdorpje met schitterend uitzicht over de rijstterrassen. In dit gebied wonen ook minorities die te herkennen zijn aan hun eigen ‘klederdracht’. We maken verschillende wandelingen.

6-11-2021

Dag 22 - Ping'an - Guilin

Hoop je met laaghangende wolken wakker te worden? Eén blik vanaf je balkon en je weet of je je bed moet verlaten. Toeristen komen pas in de loop van de ochtend, die eerste uurtjes heb je dus voor jezelf. Rond het middaguur vertrekken we naar de luchthaven van Guilin voor onze terugreis naar Amsterdam.

7-11-2021

Dag 23 - Amsterdam

Aankomst ’s ochtendsvroeg op Schiphol.

Fotoreis Combinatie Yunnen - Yangshuo
Vertrek
16 oktober 2021
Terugkomst
7 november 2021
Beschikbare plaatsen
3
Vertrekgarantie
nee
Prijs
4150 euro
Boeken kan tot 15 augustus 2021
Op alle reizen gelden onze Reisvoorwaarden

Wat is inclusief?
 • Vlucht Amsterdam-Kumning
 • Programma conform Yunnan fotoreis
 • Vlucht Kunming - Guilin
 • Alle transfers en transport in privé bus
 • Programma conform Yangshuo fotoreis
 • Vlucht Guilin - Amsterdam

Wat is exclusief?
 • Lunches
 • Visumkosten
 • Eventuele vaccinaties
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage garantiefonds
 • Toeslag 1-persoonskamer: 400 euro
 • Entree bezienswaardigheden
 • Eventuele fooien
Om aan te denken...

Het gedeelte van China dat wij gaan bezoeken is nog vrij authentiek en qua voorzieningen niet altijd conform onze Westerse standaarden. Dat maakt de reis juist interessant maar het vereist ook een flexibele instelling. De hotels zijn schoon en bieden basis-comfort. Het eten is heerlijk, gevarieerd en betrouwbaar.

Tijdens de reis wordt veel gewandeld. Goed ter been zijn is dan ook wel nodig.

Je hebt voor deze reis een visum nodig. Je paspoort moet na terugkomst uit China nog 6 maanden geldig zijn. Het afsluiten van een reisverzekering is verplicht en een annuleringsverzekering wordt aangeraden. Wil je meer weten over het aanvragen van een visum? Lees hier alle informatie.

De fotoreis kun je ook als bouwsteen binnen jouw China reis inzetten of verlengen met bijvoorbeeld de reis naar Yangshuo. Neem daarvoor even contact met ons op.Wat gaan we fotograferen?

Yunnan is heel divers en de reis is een combinatie van natuur en cultuur. Iedere fotograaf komt dan ook wel aan zijn of haar trekken. Landschapsfotografie, portretten, straatfotografie; tijdens deze fotoreis is het allemaal mogelijk.

Voor wie zijn onze fotoreizen geschikt?

Liefde voor fotografie, dat is wat ons bindt. Man, vrouw of leeftijd maakt niet uit, net zoals de camera die je wilt gebruiken. Van mobiel tot spiegelreflex, alles is mogelijk. Bij ons fotografeer je door beter te leren kijken. Minimale grootte van de groep is 6 deelnemers, maximaal 8. Bij deze rondreis gaan we van de gebaande paden. Daarom is het van belang dat je goed ter been bent, beschikt over een flexibele instelling en reizen niet vervelend vindt.

Wie gaan met je mee?

Annemieke Kok

De fotografische begeleiding bij deze reis wordt gedaan door Annemieke Kok. In Nederland werkt zij als fotograaf voor diverse opdrachtgevers, veelal op het gebied van human interest en duurzaamheid. Na haar eerste reis naar China heeft dit land haar niet meer losgelaten.

Kees Rutten

De fotografische begeleiding bij de Yangshuo reis wordt gedaan door Kees Rutten. Hij is jarenlang docent geweest bij verschillende fotografie-opleidingen. Daarnaast is hij zelfstandig fotograaf voor diverse opdrachtgevers. Yangshuo voelt voor Kees als thuiskomen.

Ronald van de Weerd

De allround begeleiding van deze reis ligt bij Ronald van de Weerd. Hij begeleidt en organiseert al meer dan 16 jaar reizen door China. Naast zijn uitgebreide kennis van China komt zijn passie voor fotografie heel goed van pas.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van onze reizen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

* is verplicht