Top 3 fotoboeken China


Annemieke Kok | 12 juni 2020

Heb jij dat ook, dat je kunt smullen van mooie fotoboeken? Eigenlijk jammer dat ze achteloos in mijn kast staan. Ik zou ze moeten neerleggen zodat ik er iedere keer in kan kijken. Want kijken inspireert! Dit zijn mijn top 3 boeken met China als onderwerp:

1 | Works van Michael Wolf

Deze in Duitsland geboren en onlangs in 2019 overleden fotograaf heeft veel van zijn tijd in China doorgemaakt. Dat hij een passie heeft voor verzamelen kun je goed in dit boek terugvinden. Daarmee is het ook een bron voor het bedenken van een concept wanneer je naar China reist om te fotograferen. Naast deze verzamelingen vind je ook inkijkjes in het dagelijks leven, de grafische vormen van de immense flattorens en de platgedrukte gezichten in de metro.

Works | Michael Wolf
2 | Magnum China

Dit fotoboek is vooral interessant omdat het de geschiedenis (1938-heden) van China laat zien in beelden. Diverse Magnum fotografen zijn meerdere keren afgereist naar dit bijzondere land. Het werk van Chris-Steele-Perkins met de serie 'China's Changing Families' spreekt mijzelf erg aan. Dit zijn beelden zoals ik zelf ook China ervaar.

Het boek is o.a. bij Bol.com verkrijgbaar.
Magnum China
Foto's: Chris Steele-Perkins
3 | Shangri-la van Michael Yamashita

Dit fotoboek is van een heel ander genre. Yamashita fotografeert zoals het zich voordoet, alsof je met hem meereist. Dit boek laat zien wat je kunt verwachten tijdens onze fotoreis 'Yunnan with a Tibetan taste'. Hij reist langs de oude thee route richting Lhasa, Tibet.

Het boek is o.a. bij Bol.com verkrijgbaar.
Shangri-la | Michael Yamashita