在中國拍攝

Yunnan is een van de mooiste gebieden van China. Deze zuidelijk gelegen provincie grenst aan o.a. Myanmar, Laos en Vietnam. Yunnan staat naast de prachtige en diverse natuur ook bekend om de kleurrijke volkeren die hier wonen. Kortom, een bijzondere bestemming ver buiten het massatoerisme in veelal traditioneel Chinese gebieden. De reis die wij hebben samengesteld is een mooie combinatie van natuur en cultuur, waarbij we rondreizen door het nog onbekende China. Met als een van de hoogtepunten de spectaculaire rijstterrassen van Yuanyang.

Yangshuo ligt ook in het zuiden van China in de provincie Guangxi. Het karstgebergte is een schitterend natuurfenomeen en daarmee een van de mooiste natuurgebieden van China. De rivieren die door dit gebied kronkelen maken het plaatje tot een lust voor het oog. Naast de mooie natuur kent de omgeving van Yangshuo talrijke traditionele dorpjes waarbij je een goede indruk krijgt van het Chinese leven.

Pauline van der Hoeden | deelneemster fotoreis Yunnan oktober 2018

"Zelf typeer ik China als het land van de grote tegenstellingen. Alle zintuigen worden tot in uitersten geprikkeld en uitgedaagd. In de provincie Yunnan wordt dat nog eens extra benadrukt. Adembenemende beelden, fijne smaken, geluiden en geuren worden afgewisseld door, zeg maar, minder aantrekkelijke van dit alles. Rust en onrust, schoonheid en minder schoon, grenzen en grenzeloosheid, hard en zakelijk maar vooral veel tederheid is wat op ons pad kwam. Al deze ingrediënten maakten deze reis zo interessant!" Pauline van der Hoeden | deelneemster fotoreis Yunnan oktober 2018

Fotoreis Yunnan en Yangshuo China 22 dagen4250 euro (inclusief vlucht)

De Yunnan reis (21 maart t/m 3 april) valt uitstekend te combineren met onze fotoreis naar Yangshuo van 1 april t/m 11 april. Bekijk hiervoor de informatie van de twee aparte reizen. Je start met de Yunnan reis op 21 maart en op donderdag 2 april vlieg je dan niet vanuit Kunming terug naar Amsterdam maar maak je een binnenlandse vlucht naar Guilin. Vervolgens start het programma van de Yangshuo fotoreis.

Reisschema

Zaterdag 21 maart
Vertrek Schiphol - Kunming

Zondag 22 maart
We komen rond het middaguur aan op Kunming Airport vanwaar we met een privé transfer naar het hotel gaan. In de middag kunnen we een bezoek brengen aan het Green Lake park om meteen helemaal in Chinese sferen te komen. Je ziet mensen dansen, schaken, communistische liederen zingen, opera zingen, musiceren en flaneren. Een enorme bedrijvigheid, vooral omdat het zondag is. Begin van de avond maken we kennis met een van de hoogtepunten in China: het eten!

Maandag 23 maart
Vandaag vertrekken we na het ontbijt naar Heijing. Dit is een prachtig gelegen stadje in een smalle vallei aan een rivier omringd door steile heuvels. Heijing was erg welvarend in de Ming- en Qing-dynastie vanwege de zoutwinning. Prachtige oude huizen die nog bewoond worden en waar je makkelijk even een kijkje kunt nemen. Rond Heijing kun je de heuvels beklimmen voor een prachtig uitzicht over het stadje en kun je verschillende tempeltjes bezoeken. Misschien word je wel uitgenodigd door een non voor een kopje thee.

Dinsdag 24 maart
Na het ontbijt verlaten we Heijing voor de 4 uur durende rit naar Yuanmou Earth Forest. We rijden door een gebied waar veel Yi-minority wonen in kleine dorpjes langs de weg. Ooit liepen hier dinosaurussen rond (er zijn hier verschillende skeletten gevonden). Nu is het een prachtig gebied van zandstenen pilaren in bijzondere vormen. Een sprookjesachtig landschap en heel fotogeniek, zeker aan het eind van de middag wanneer door de ondergaande zon, de kleuren veranderen naar diep rood. We blijven hier tot na zonsondergang zodat we voldoende tijd hebben om te fotograferen en rijden dan naar ons eenvoudige hotel. Dit hotel grenst aan de lokale school. Vorig jaar mochten we hier een kijkje nemen. Geweldig hoe de kinderen op ons reageren!

Woensdag 25 maart
Vandaag rijden we weer richting Kunming en gaan verder naar het zuiden. We lunchen ergens onderweg en komen in de loop van de middag aan in Jianshui Old Town. Hier verblijven we 2 nachten. Jianshui is gesticht gedurende de Tang dynastie, zo'n 1200 jaar geleden en een van de mooist bewaard gebleven stadjes in het zuiden van Yunnan. Prachtige oude, traditionele huizen en tempels en een imposante poort. Verschillende huizen hebben ook mooie klassieke tuinen, zoals het huis van de Zhu familie dat zeker een bezoek waard is! De stad is voornamelijk bewoond door Han Chinezen, maar rond de stad vind je vele etnische groepen zoals de Yi, Hui, Hani en Dai. Nu we 2 nachten op dezelfde locatie zijn, hebben we genoeg tijd om er zelf op uit te gaan. Ga bijvoorbeeld een uurtje bij een kruispunt of interessante plek zitten en kijk wat er gebeurt. Wacht met je camera in de aanslag op het juiste moment!

Donderdag 26 maart
Vrije dag in Jianshui. Alle tijd om door de straatjes te dwalen, huizen te bezoeken en mooie tafereeltjes te spotten. Het is ook een aanrader om naar het net buiten de stad gelegen Tuanshan te gaan waar de Zhang-familie in mooie oude courtyard huizen woont.

Vrijdag 27 maart
We verlaten Jianshui na het ontbijt en rijden verder door de countryside naar de fantastische Yuanyang rijstterrassen van de Hani. Een niet te beschrijven spectaculair gebied met adembenemende uitzichten over de eindeloze terrassen vol met water waar later in april rijst wordt geplant. Rondom de rijstterrassen vind je dorpjes van de Hani, die de terrassen nog allemaal met de hand en waterbuffel bewerken. We blijven hier 3 nachten zodat we voldoende tijd hebben voor de fotografie. We kunnen hier niet alleen schitterende natuurfoto's maken, maar de dorpjes zijn ook heel geschikt voor het maken van portretten.

Zaterdag 28 maart
Vrije dag in Yuanyang. Natuurlijk kunnen we naar een mooi punt voor de zonsopkomst rijden en aan het eind van de dag de zonsondergang. De rest van de dag kun je je eigen tempo bepalen tussen de prachtige terrassen en leuke dorpjes.

Zondag 29 maart
Vrije dag in Yuanyang. Omdat het zondag is, is er een hele grote markt in Laomeng, waar vele traditioneel geklede minorities naartoe komen. Een niet te missen ervaring en geweldig voor portret- en straatfotografie. We rijden op tijd weg en arriveren aan het eind van de ochtend in Laomeng waar de markt is. Na een paar uur van de kleurenpracht en bijzondere taferelen te hebben genoten rijden we terug naar Yuanyang waar we overnachten.

Maandag 30 maart
Vandaag rijden we naar Honghe, waar nog meer van die fabelachtige terrassen zijn. Onderweg komen we langs schitterende uitkijkpunten, waar we natuurlijk gaan stoppen om te fotograferen. Overnachting in Honghe.

Dinsdag 31 maart
Tussen Honghe en Kunming ligt de plaats Shiping. Vlakbij ligt een oud Han dorp. Hier zullen we de middag doorbrengen. Overnachting is in Shiping.

Woensdag 1 april
Deze ochtend rijden we terug naar Kunming waar we aan het begin van de middag aankomen. De rest van de middag kun je zelf de stad in om bijvoorbeeld architectuur foto's te maken van deze grote stad.

Donderdag 2 april
Transfer naar Kunming airport voor de vlucht naar Guilin (Yangshuo).

Vrijdag 3 april 2020
We doen het vandaag rustig aan. Iedereen kan in zijn eigen tempo wakker worden, ontbijten en de omgeving verkennen. In de loop van de middag vertrekken naar Wuzhihill om de zonsondergang in het Karstgebergte te fotograferen. Na de klim naar het uitzichtpunt, die in eigen tempo goed te doen is, is de beloning groot: een schitterend uitzicht over de karst bergen.

Zaterdag 4 april 2020
Deze dag is voor eigen invulling. Er zijn genoeg ideeën. Zo hebben we afgelopen voorjaar Chinese ballerinaatjes in een balletschool in Yangshuo gefotografeerd. Maar je kunt ook denken aan een bezoek aan Yangshuo of een fiets/scooter tocht in de omgeving. Ga vooral thuis al op onderzoek naar wat je interessant vindt. Wij gaan dan proberen het voor je te regelen.

Zondag 5 april 2020
Deze middag en avond gaan de deelnemers die de aalscholvervissers willen fotograferen naar Xingping. We nemen ruim de tijd, zodat we ook het dorpje kunnen verkennen.

Maandag 6 april 2020
De maag goed gevuld? Dan gaan we deze ochtend naar de lokale markt in Fuli. Hier is van alles te koop en onze zintuigen zullen goed worden getest. Maar het is het decor voor prachtige plaatjes.

Dinsdag 7 april 2020
Deze dag is voor eigen invulling. We kunnen een bezoek brengen aan het oude stadje Langzi of aan Putao, geweldige plaatsen voor fotografen.

Woensdag 8 april 2020
Alweer onze laatste dag in het hotel in Yangshuo. Waarschijnlijk heb je vandaag nog wel ideeën over wat je nog een keer wilt zien, of waar je meer verdieping in wilt vinden. Ons verblijf sluiten we (voor wie het leuk vindt) traditioneel af met een bezoek aan de karaoke bar.

Donderdag 9 april 2020
In de ochtend vertrekken we vanuit Yangshuo naar het rijstterrassen gebied rondom Ping’an. Hier zullen we een overnachting maken. Ons hotel ligt in een bergdorpje met schitterend uitzicht over de rijstterrassen. In dit gebied wonen ook minority’s die te herkennen zijn aan hun eigen ‘klederdracht’. De omgeving is heel geschikt voor natuurfotografie maar de dorpjes en de inwoners zijn ook het decor voor portret- en straatfotografie.

Vrijdag 10 april 2020
Hoop je met laaghangende wolken wakker te worden? Eén blik vanaf je balkon en je weet of je je bed moet verlaten en je camera moet pakken. Toeristen komen pas in de loop van de ochtend, die eerste uurtjes heb je dus voor jezelf. Rond het middaguur vertrekken we naar de luchthaven van Guilin voor onze terugreis naar Amsterdam.

Zaterdag 11 april 2020
Aankomst ’s ochtendsvroeg op Schiphol.

價格

Prijs

De prijs voor deze reis bedraagt 4250 euro. Minimaal 6 deelnemers, maximaal 12 deelnemers (voor het Yunnan gedeelte maximaal 8 deelnemers).

Wat is inclusief?

 • Deelnemersbijeenkomst voorafgaand aan de reis in Utrecht
 • Vlucht Amsterdam - Kunming - Guilin - Amsterdam
 • 19 overnachtingen op basis van gedeelde tweepersoonskamer
 • 19 x ontbijt en 19 x diner (excl. drank)
 • Transfers luchthaven - hotels
 • Entrees voor Yuanmou Earth Forest, Heijing Old Town en Yuanyang rijstterrassen
 • 3 excursies in Yangshuo (excl. traditionele vissers in Xingping)

Wat is exclusief?

 • Lunches
 • Visumkosten
 • Vaccinaties (zie www.ggdreisvaccinaties.nl)
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Toeslag 1-persoonskamer: 350 euro
 • Eventuele fooien

Let op: Je hebt voor deze reis een visum nodig. Je paspoort moet na terugkomst uit China nog 6 maanden geldig zijn. Het afsluiten van een reisverzekering is verplicht en een annuleringsverzekering aan te raden.

Wil je de fotoreis als bouwsteen binnen jouw China reis inzetten of wil je verlenging van de reis, dan is dit mogelijk. Neem daarvoor even contact met ons op.

Manouk Rijper | deelnemer reis november 2017

“Waanzinnige fotoreis naar een van de meest betoverende omgevingen van China! Een streek met adembenemende landschappen, authentieke dorpen. Een genot voor zowel een landschap- als een portretfotograaf!” Manouk Rijper | deelnemer reis november 2017

出發日期

Vertrekdata

Het zuiden van China kent warme en vochtige zomers en koude winters. De beste reismomenten zijn het voorjaar en het najaar, wanneer de temperaturen niet te hoog zijn en er weinig neerslag is.

Voorjaar 2020

 • Za 21 maart Vertrek Amsterdam
 • Zo 22 maart Aankomst Kunming
 • 23 maart - 1 april Conform Yunnan reis
 • Do 2 april Vlucht Kunming-Guilin
 • 2 april-10 april Conform Yangshuo reis
 • Za 11 april Aankomst Amsterdam
Reserveren

Op onze reizen zijn de algemene voorwaarden van toepassing Lees hier .

我們要拍什麼

Wat gaan we fotograferen?

Het zuiden van China is heel divers, van schitterende uitkijkpunten tot pittoreske smalle steegjes. Iedere fotograaf komt dan ook wel aan zijn of haar trekken. Landschapsfotografie, portretten, straatfotografie; tijdens deze fotoreis is het allemaal mogelijk.

Voor wie zijn onze fotoreizen geschikt?

Liefde voor fotografie, dat is wat ons bindt. Man, vrouw of leeftijd maakt niet uit, net zoals de camera die je wilt gebruiken. Van mobiel tot spiegelreflex, alles is mogelijk. Bij ons fotografeer je door beter te leren kijken. Voor de Yunnan reis is de groepsgrootte: 6 deelnemers, maximaal 8 en voor de Yangshuo reis: minimaal 8 deelnemers, maximaal 12. Tijdens beide reizen wordt veel gewandeld. Goed ter been zijn is dan ook wel nodig. Bij de Yunnan rondreis gaan we van de gebaande paden. Daarom is het van belang dat je beschikt over een flexibele instelling en reizen niet vervelend vindt.

Wat gaan we fotograferen?

Gratis workshop Reisfotografie

Wil je voordat je naar China gaat graag meer uit je fotografie halen, of heb je de functies van je fotocamera niet helemaal onder de knie? Tijdens de deelnemers bijeenkomst organiseren wij een reisfotografie workshop, toegespitst op onze reis naar China. Zo leer je iets over techniek, verschillende vormen van fotografie, licht en compositie. Maar je gaat ook zelf aan de slag. Dit onder leiding van onze ervaren fotografen. Zo ben je helemaal klaar voor vertrek!

Wat gaan we fotograferen?

China in Beeld werkt samen met de Photofacts Academy. Deze online verzorger van fotografie cursussen heeft een groot aanbod van instructie video's op ieder niveau. Boek je bij ons een reis, dan ontvang je korting op de toegang tot de Photofacts Academy. Zo kun je je goed voorbereiden op de reis, maar ook na afloop leren over bijvoorbeeld het nabewerken van je foto's.

關於我們

Annemieke Kok
Annemieke Kok
Ronald van de Weerd
Ronald van de Weerd

Wie gaan met je mee?

Je wordt op deze reis begeleid door Annemieke Kok, zij is een ervaren fotografe en heeft al meerdere fotoreizen naar China gemaakt. In Nederland werkt zij als fotograaf voor diverse opdrachtgevers, veelal op het gebied van human interest en duurzaamheid. Na haar eerste reis naar China heeft dit land haar niet meer losgelaten.

De tweede begeleider tijdens de Yunnan reis is Ronald van de Weerd. Hij begeleidt en organiseert al 16 jaar reizen door China. Naast zijn uitgebreide kennis van China komt zijn passie voor fotografie heel goed van pas.

In Yangshuo worden we vergezeld door Kees Rutten. Hij zal de fotografische begeleiding samen met Annemieke voor dit gedeelte van de reis verzorgen.

新闻

Nieuws

We zijn weer op Hollandse bodem!

01 december 2019

We zijn weer op Hollandse bodem!

We zijn weer terug op Hollandse bodem en hebben twee geweldige fotoreizen achter de rug. Yunnan with…

Lees meer
Vanaf vandaag garantiefonds GGTO

20 januari 2020

Vanaf vandaag garantiefonds GGTO

Goed nieuws. Vanaf vandaag zijn wij aangesloten bij het garantiefonds GGTO. Dit is een garantieregel…

Lees meer
We zijn er klaar voor!

28 september 2019

We zijn er klaar voor!

Wat een geweldige deelnemers bijeenkomst hadden we vandaag. Gestart met een gezamenlijke lunch en de…

Lees meer

在圖片中

聯繫信息

Contact

Wil je meer weten over onze reizen? Neem gerust contact met ons op! Dit kan via onderstaand mailadres maar je kunt ons ook persoonlijk spreken. Kees is te bereiken op: 06-53957508 en Annemieke op: 06-81832950.