在中國拍攝

Het karstgebergte rondom Yangshuo is een schitterend natuurfenomeen en daarmee een van de mooiste natuurgebieden van China. De rivieren die door dit gebied kronkelen maken het plaatje tot een lust voor het oog. Naast de mooie natuur kent de omgeving van Yangshuo talrijke traditionele dorpjes waarbij je een goede indruk krijgt van het Chinese leven.

Tijdens deze fotoreis verblijf je grotendeels in hetzelfde hotel. Dit ligt in een rustig dorpje midden in een nationaal park even buiten Yangshuo. De velden beginnen meteen vanuit je kamer. In een paar minuten loop je naar de rivier en zit je midden tussen de merkwaardig gevormde kalksteenbergen. Vanuit het hotel kun je aan verschillende excursies deelnemen. We gaan bijvoorbeeld naar de rijstterrassen van Ping'an. De terrasvormige rijstvelden zijn weergaloos mooi. We verblijven een nacht in een hotel in dit bergdorpje. Naast de excursies die we organiseren kun je ook per fiets (gratis), scooter of lopend de omgeving verkennen.

Kees Rutten en Annemieke Kok | begeleiders fotoreis Yangshuo

Kees: "We vinden het heel belangrijk dat iedereen met geweldige foto's en een niet te vergeten ervaring thuiskomt. Dat lukt geheid in Yangshuo!" Annemieke: "Wat ons sterk maakt, is dat we naast onze fotografische kennis die we op ieder niveau en met veel enthousiasme kunnen overbrengen ook gaan voor een gezellige en ontspannen sfeer." Kees Rutten en Annemieke Kok | begeleiders fotoreis Yangshuo

Fotoreis Yangshuo China 11 dagen2450 euro (all in)

Voorafgaand aan de reis organiseren wij een voorlichtingsbijeenkomst in Utrecht. Hierbij kun je kennismaken met de andere deelnemers en met Kees Rutten en Annemieke Kok die de reis begeleiden. Je ontvangt tips over fotograferen in China en we vertellen je alles over de reis en de voorbereidingen. Vind je 11 dagen China te kort en wil je zelf meer zien van dit land, dan kun je deze fotoreis ook goed combineren met onze fotoreis naar Yunnan. 

 

 

Tijdens de reis worden verschillende excursies georganiseerd maar er is ook voldoende ruimte voor eigen inbreng. We hebben in de vorige reizen gemerkt, dat je al fotograferend enorm veel indrukken opdoet. Een dagje rust tussendoor die je voor jezelf kunt invullen is dan ook een onderdeel in ons programma. Voorafgaand aan de excursie vertellen we waar je op kan letten tijdens het fotograferen. ’s Avonds bespreken we de resultaten van de dag en kijken we wat we mee kunnen nemen aan feedback voor de volgende excursie. Dit is vrijblijvend, want we willen niet dat je enige druk ervaart tijdens het fotograferen. Tijdens de excursies gaan twee fotografen en een lokale gids mee als begeleiding.

 

Dag 1, woensdag 1 april 2020
We vertrekken aan het einde van de middag vanaf Amsterdam Schiphol

Dag 2, donderdag 2 april 2020
Met een overstap in Beijing komen we in de loop van de middag aan op de luchthaven van Guilin. Vanaf hier worden we met een privé bus naar ons hotel net buiten Yangshuo gebracht. Even opfrissen en dan staat er een heerlijke Chinese maaltijd voor ons klaar. Na afloop kun je nog een duik in het zwembad nemen.

 

Dag 3, vrijdag 3 april 2020
We doen het vandaag rustig aan. Iedereen kan in zijn eigen tempo wakker worden, ontbijten en de omgeving verkennen. In de loop van de middag vertrekken naar Wuzhihill om de zonsondergang in het Karstgebergte te fotograferen. Na de klim naar het uitzichtpunt, die in eigen tempo goed te doen is, is de beloning groot: een schitterend uitzicht over de karst bergen.

Dag 4, zaterdag 4 april 2020
Deze dag is voor eigen invulling. Er zijn genoeg ideeën. Zo hebben we afgelopen voorjaar Chinese ballerinaatjes in een balletschool in Yangshuo gefotografeerd. Maar je kunt ook denken aan een bezoek aan Yangshuo of een fiets/scooter tocht in de omgeving. Ga vooral thuis al op onderzoek naar wat je interessant vindt. Wij gaan dan proberen het voor je te regelen.

Dag 5, zondag 5 april 2020
Deze middag en avond gaan de deelnemers die de aalscholvervissers willen fotograferen naar Xingping. We nemen ruim de tijd, zodat we ook het dorpje kunnen verkennen.

Dag 6, maandag 6 april 2020
De maag goed gevuld? Dan gaan we deze ochtend naar de lokale markt in Fuli. Hier is van alles te koop en onze zintuigen zullen goed worden getest. Maar het is het decor voor prachtige plaatjes.

Dag 7, dinsdag 7 april 2020
Deze dag is voor eigen invulling. We kunnen een bezoek brengen aan het oude stadje Langzi of aan Putao, geweldige plaatsen voor fotografen.

Dag 8, woensdag 8 april 2020
Alweer onze laatste dag in het hotel in Yangshuo. Waarschijnlijk heb je vandaag nog wel ideeën over wat je nog een keer wilt zien, of waar je meer verdieping in wilt vinden. Ons verblijf sluiten we (voor wie het leuk vindt) traditioneel af met een bezoek aan de karaoke bar.

Dag 9, donderdag 9 april 2020
In de ochtend vertrekken we vanuit Yangshuo naar het rijstterrassen gebied rondom Ping’an. Hier zullen we een overnachting maken. Ons hotel ligt in een bergdorpje met schitterend uitzicht over de rijstterrassen. In dit gebied wonen ook minority’s die te herkennen zijn aan hun eigen ‘klederdracht’. We maken verschillende wandelingen.

Dag 10, vrijdag 10 april 2020
Hoop je met laaghangende wolken wakker te worden? Eén blik vanaf je balkon en je weet of je je bed moet verlaten. Toeristen komen pas in de loop van de ochtend, die eerste uurtjes heb je dus voor jezelf. Rond het middaguur vertrekken we naar de luchthaven van Guilin voor onze terugreis naar Amsterdam.

Dag 11, zaterdag 11 april 2020
Aankomst ’s ochtendsvroeg op Schiphol.

 

Zonsondergang WuzhiHill

Streekmarkt Fuli en bezichtiging Yangshuo

Traditionele dorpjes Langzi, HuangYao of Shitoucheng

Vissers in Xingping

Rijstvelden Ping’an inclusief overnachting

Zelf de omgeving verkennen (fiets / wandelen / scooter)

價格

Prijs

De prijs voor deze reis bedraagt 2450 euro. Minimaal 8 deelnemers, maximaal 12 deelnemers.

Wat is inclusief?

 • Vlucht Amsterdam – Guilin (KLM of partner)
 • Vervoer naar hotel Yangshuo
 • 8 overnachtingen op basis van gedeelde tweepersoonskamer
 • 8 x ontbijt en 8 x diner (excl. drank)
 • 3 excursies (excl. traditionele vissers Xingping)
 • Voorlichtingsbijeenkomst voorafgaand aan de reis in Utrecht

Wat is exclusief?

 • Lunches
 • Visumkosten
 • Vaccinaties (zie www.ggdreisvaccinaties.nl)
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Toeslag 1-persoonskamer: 150 euro

Let op: Je hebt voor deze reis een visum nodig. Je paspoort moet na terugkomst uit China nog 6 maanden geldig zijn. Het afsluiten van een reisverzekering is verplicht. Op al onze reizen zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing lees hier.

Wil je de fotoreis als bouwsteen binnen jouw China reis inzetten of wil je verlenging van de reis, dan is dit mogelijk. Neem daarvoor even contact met ons op.

Manouk Rijper | deelnemer reis november

“Waanzinnige fotoreis naar een van de meest betoverende omgevingen van China! Een streek met adembenemende landschappen, authentieke dorpen. Een genot voor zowel een landschap- als een portretfotograaf!” Manouk Rijper | deelnemer reis november

出發日期

Vertrekdata

Yangshuo en omgeving kent warme en vochtige zomers en koude winters. De beste reismomenten zijn het voorjaar en het najaar, wanneer de temperaturen niet te hoog zijn en er weinig neerslag is.

Voorjaar 2020

 • Wo 1 april vertrek Amsterdam
 • Do 2 april aankomst Yangshuo
 • Vr 3 - Wo 8 april excursies, vrije dagbesteding
 • Do 9 - Vr 10 april Rijstterrassen van Ping'an
 • Vr 10 april vertrek naar Guilin
 • Za 11 april Aankomst Amsterdam
Reserveren

Op al onze reizen zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing lees hier.

我們要拍什麼

Wat gaan we fotograferen?

De omgeving van Yangshuo is heel divers, van schitterende uitkijkpunten tot pittoreske smalle steegjes. Iedere fotograaf komt dan ook wel aan zijn of haar trekken. Landschapsfotografie, portretten, straatfotografie; tijdens deze fotoreis is het allemaal mogelijk.

Voor wie zijn onze fotoreizen geschikt?

Liefde voor fotografie, dat is wat ons bindt. Man, vrouw of leeftijd maakt niet uit, net zoals de camera die je wilt gebruiken. Van mobiel tot spiegelreflex, alles is mogelijk. Bij ons fotografeer je door te kijken. Minimale grootte van de groep is 8 deelnemers, maximaal 12.

Wat gaan we fotograferen?

Gratis workshop Reisfotografie

Wil je voordat je naar China gaat graag meer uit je fotografie halen, of heb je de functies van je fotocamera niet helemaal onder de knie? Tijdens de deelnemers bijeenkomst organiseren wij een reisfotografie workshop, toegespitst op onze reis naar China. Zo leer je iets over techniek, verschillende vormen van fotografie, licht en compositie. Maar je gaat ook zelf aan de slag. Dit onder leiding van onze ervaren fotografen. Zo ben je helemaal klaar voor vertrek!

Wat gaan we fotograferen?

China in Beeld werkt samen met de Photofacts Academy. Deze online verzorger van fotografie cursussen heeft een groot aanbod van instructie video's op ieder niveau. Boek je bij ons een reis, dan ontvang je korting op de toegang tot de Photofacts Academy. Zo kun je je goed voorbereiden op de reis, maar ook na afloop leren over bijvoorbeeld het nabewerken van je foto's.

關於我們

Annemieke Kok
Annemieke Kok
Kees Rutten
Kees Rutten

Wie gaan met je mee?

Kees Rutten en Annemieke Kok zijn twee enthousiaste fotografen die al meerdere fotoreizen naar China hebben gemaakt. Kees is naast zelfstandig fotograaf al jaren docent aan meerdere fotografie opleidingen. Annemieke is zelfstandig fotograaf. In Nederland werkt zij voor diverse opdrachtgevers, veelal op het gebied van human interest en duurzaamheid. Na haar eerste reis naar China heeft dit land haar niet meer losgelaten.

新闻

Nieuws

We zijn er klaar voor!

28 september 2019

We zijn er klaar voor!

Wat een geweldige deelnemers bijeenkomst hadden we vandaag. Gestart met een gezamenlijke lunch en de…

Lees meer
Blog - Ik ga op fotoreis en neem mee...

05 mei 2019

Blog - Ik ga op fotoreis en neem mee...

"...Een slingerpad langs boerenhuizen, rijstvelden en het dorpsplein waar altijd wel een dorpeling r…

Lees meer
Nieuwsgierig naar onze fotoreizen?

10 september 2019

Nieuwsgierig naar onze fotoreizen?

Zaterdag 28 september organiseren we van 11.00 tot 12.30 uur een informatie bijeenkomst waarbij we j…

Lees meer

在圖片中

聯繫信息

Contact

Wil je meer weten over onze reizen? Neem gerust contact met ons op! Dit kan via onderstaand mailadres maar je kunt ons ook persoonlijk spreken. Kees is te bereiken op: 06-53957508 en Annemieke op: 06-81832950.